A Varázskastély Családi Fesztivál 2016-ban született meg Nagykovácsiban, a Teleki-Tisza Kastély parkjában. Már az első alkalommal több ezren jöttek el, kicsik és nagyok, családok és nagyszülők, hogy tartalmas programokkal köszöntsék a nyarat Június első hétvégéjén.    A fesztiválon rengeteg játék, program vehető igénybe ingyenesen,  célunk, hogy a kisbabáktól egészen a nagymamákig , mindenki találjon magának programot, kikapcsolódást, élményt.

Fesztiválunk amellett, hogy a „gyermekbarát település” koncepcióhoz kapcsolódik, elemeiben ötvözi a művészeti, kulturális, közösségi és tudományos minőségeket. A programok egyidejűleg több művészeti ágat mutatnak be az érdeklődőknek, magas színvonalú produkciók megjelentetésével. Bár a gyermekcentrikus jelleg kidomborodik, a család minden tagja találhat magának értékes elfoglaltságot a programok között.

2017-ben a növekvő látogatószámhoz mérten új elemek színesítették a fesztivál kinálatát, így vendégünk volt a Csík Zenekar, megjelentek a színházi (utcaszínházi) előadások és táncművészeti fellépések. A Pénteki nyitónapon az Öregiskola új helyszínként debütált.

2018-ban a három napos fesztiválon már kiállítások, művészeti találkozó és seregszemle, a hazai és határon túli magyar folklór versengése is középpontba került, és a fesztivál vendége volt Charlie és Halász Judit is.

2019-ben visszatért a Kaláka , ismét nagy sikert aratott a főzőverseny Fördős Zével.A fesztivál pedig a nagy érdeklődésre való tekintettel kibővült, a nagyszínpad a focipályára került, ahol gastro sétány is várta az érdeklődőket…

2020-ban is nagyon készültünk, de sajnos a Covid világjárvány miatt nem tudtuk megtartani a rendezvényt, és 2021-ben sem tudtuk mindenki számára felhőtlenül megrendezni.

2022-ben viszont újra találkozhattunk és rengeteg meglepetéssel készültünk 🙂 Járt nálunk a KFT zenekar, a Pedrofon és még sokan mások. Az újranyításkor két nap alatt több ezren látogattak el hozzánk.

2023-ban a játékok és attrakciók száma bővül, ismét robog a Mesevonat és reméljük a jó idő is meglátogat minket. Szeretettel várunk!

Idén is vár mindenkit szeretettel, a Varázskastély!