A Varázskastély Családi Fesztivál 2016-ban született meg Nagykovácsiban, a Teleki-Tisza Kastély parkjában. Már az első alkalommal több ezren jöttek el, kicsik és nagyok, családok és nagyszülők, hogy tartalmas programokkal köszöntsék a nyarat Június első hétvégéjén.    A fesztiválon rengeteg játék, program vehető igénybe ingyenesen,  célunk, hogy a kisbabáktól egészen a nagymamákig , mindenki találjon magának programot, kikapcsolódást, élményt.

Fesztiválunk amellett, hogy a „gyermekbarát település” koncepcióhoz kapcsolódik, elemeiben ötvözi a művészeti, kulturális, közösségi és tudományos minőségeket. A programok egyidejűleg több művészeti ágat mutatnak be az érdeklődőknek, magas színvonalú produkciók megjelentetésével. Bár a gyermekcentrikus jelleg kidomborodik, a család minden tagja találhat magának értékes elfoglaltságot a programok között.

2017-ben a növekvő látogatószámhoz mérten új elemek színesítették a fesztivál kinálatát, így vendégünk volt a Csík Zenekar, megjelentek a színházi (utcaszínházi) előadások és táncművészeti fellépések. A Pénteki nyitónapon az Öregiskola új helyszínként debütált.

2018-ban a három napos fesztiválon már kiállítások, művészeti találkozó és seregszemle, a hazai és határon túli magyar folklór versengése is középpontba kerül, és a fesztivál is új helyszínekkel jelentkezik faluszerte.

Idén is vár mindenkit szeretettel, a Varázskastély!